New Page 1

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, Bölgesel Çatışmaların Ortasında Artan Küresel Güvenlik Tehditleri Konusunda Uyardı

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, ulusa seslenerek, artan bölgesel çatışmalar ve bunların Türkiye’nin ulusal güvenliği üzerindeki potansiyel etkileri konusunda endişelerini dile getirdi.

AKP hükümetinin güvenlik meselelerini ele alış biçimini sert bir şekilde eleştirdi ve Zafer Partisi’nin ülkeyi korumak için önerilerini sıraladı.

Bölgesel Tırmanma ve Küresel Etkileri

Prof. Özdağ, Gazze’deki devam eden İsrail hava saldırıları konusunda derin endişe duyduğunu ifade ederek bunları insani bir kriz olarak nitelendirdi. İsrail’in eylemlerinin, Lübnan’a son askeri müdahalelerle birleştiğinde, daha geniş bölgeyi çatışmaya çekme riski taşıdığı konusunda uyardı.

Özdağ’a göre, İran’ın İsrail hedeflerine yönelik füze saldırılarıyla durum daha da kötüleşti ve ABD ve İngiltere de dahil olmak üzere küresel güçlerin doğrudan dahil olma olasılığı arttı.

“Netanyahu hükümeti İran’ı aktif olarak geleneksel bir savaşa kışkırtıyor,” dedi Özdağ. Bu çatışmanın bölgenin ötesine yayılma potansiyeline sahip olduğunu, Rusya ve Çin’in devreye girerek bunu küresel bir savaşa dönüştürme ihtimali olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin Tehlike Altındaki Konumu

Özdağ, Türkiye’nin kritik jeostratejik konumunun, onu Orta Doğu çatışmalarının dalga etkilerine karşı savunmasız hale getirdiğini vurguladı. AKP hükümetinin politikalarının, özellikle mezhep odaklı yaklaşımının, Türkiye’yi daha da derin bir kargaşaya çekebileceğini vurguladı.

“Erdoğan’ın Hizbullah konusunda belirsizliğini korurken Hamas’a verdiği destek, geleneksel Türk dış politikasından bir sapmayı temsil ediyor. Bu mezhepsel önyargı, Türkiye’yi devam eden çatışmada hedef haline gelme riskine sokuyor,” diye belirtti Özdağ.

Zafer Partisi lideri ayrıca Türkiye’nin, İsrail’e erken uyarılar sağlayan Kürecik NATO radar sistemi aracılığıyla istihbarat paylaşımındaki rolünü eleştirdi. Bunun Türkiye’yi İran füze saldırılarının hedefi haline getirebileceği konusunda uyardı.

Stratejik Güvenlik Başarısızlıkları

Prof. Özdağ, AKP hükümeti altında Türkiye’nin askeri yeteneklerinin aşınmasını sert bir şekilde eleştirdi. Ülkenin azalan askeri hazırlığını, zorunlu askerlik hizmetinin kısaltılmasına ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ni (TSK) zayıflattığını iddia ettiği ücretli askerliğin getirilmesine bağladı.

Orta Doğu’daki devam eden çatışmalar ve Ukrayna savaşı ışığında Özdağ, Türkiye’nin savunma ve istihbarat altyapısının acilen elden geçirilmesi çağrısında bulundu. Askeri hastanelerin yeniden kurulmasını, TSK’nın istihbarat kapasitelerinin genişletilmesini ve askeri birliklerinin modern savaşın taleplerini karşılayacak şekilde modernize edilmesini önerdi.

Zafer Partisi’nin Temel Teklifleri

Özdağ, konuşmasında Zafer Partisi’nin Türkiye’nin ulusal güvenliğine ilişkin 9 temel tavsiyesini şöyle sıraladı:

1- Kuvvet komutanlıklarının yeniden Genelkurmay Başkanlığına ve Genelkurmay Başkanlığının ise Milli Savunma Bakanlığına bağlanarak komuta birliği sağlanması,

2- Asker hastanelerinin yeniden görev öncelik bölgeleri dikkate alınarak hizmete alınmaya başlanması,

3- Kuvvet yeterlilik durumu ve asker sayısının arttırılması,

4- Konvansiyonel birliklerin eksiklerinin tamamlanması ve görev hazırlık seviyelerinin yükseltilmesi,

5- İstihbarat kadrolarının seferi duruma uygun olarak aktif hale getirilmesi,

6- SİHA/İHA’lardan oluşan taktik seviye keşif ve gözetleme yeteneklerinin stratejik elektronik sinyal istihbaratı ile gelişen zaman içinde “insan kaynaklı istihbarat” ile birleştirilmesi ve GES Komutanlığının tekrar Genelkurmay Başkanlığına bağlanması,

7- Kürecik Radarının kontrolünün TSK’ya geçmesi, radarın gerçek amacı olan Avrupa’ya koruma görevini devam ettirirken, İsrail’e bilgi akışının durdurulması,

8- İncirlik Üssünün jet üssüne dönüştürülmesi, NATO amaçları dışında ve özellikle İsrail’e lojistik destek verilmesine izin verilmeyecek şekilde görev bağlantılarının belirlenmesi,

9- Suriye Arap Cumhuriyeti ile diplomatik temasların geliştirilmesi ve Geçici Koruma Statüsündeki Suriyelilerin tamamının geri dönüşü için hazırlıklara başlanması gerektiğini düşünmekteyiz.

Zafer Partisi olarak, her düzeyde destek vermeye hazırız.

Özdağ; “Zafer Partisi olarak, devlet aklı ve devlet sorumluluğuyla anılan tedbirlerin alınmasına her düzeyde destek vermeye hazırız.

AKP ve CHP’nin, ulusal güvenlik konusunda sorumlu ve işbirliği içinde davranmalarını bekliyoruz.

AKP iktidarının “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyen teğmenlerden intikam almak ve onları TSK’dan ihraç etmek yerine, yüzünü çatışma bölgelerine ve Ege adalarını işgal eden Yunan askerlerine çevirmelerini öneriyoruz.

Takdir yüce Türk Milletinindir” sözleriyle tamamladı

yilmazparlar@yahoo.com

Ümit Özdağ, Küresel Güvenlik Tehditleri Konusunda Uyardı