Tarihte ve günümüzde hikayeleri ilham verebilecek pek çok kadın var.

Modanın, trendlerin, görüşlerin bir gecede değiştiği yaşadığımız dünyada, kadınların başarıları daha da etkileyici görünüyor. Çünkü zaman onları hiçbir şekilde etkilemiyor. Kadınlar her zaman yorulmadan kendi seslerini bulmaya çalışıyorlar. Kendi alanlarında bireyler ve profesyoneller olarak kendilerine saygı duymaya çalışıyorlar. Yenilikçiler, politik aktivistler, sanatçılar ve sporcular vs. Tüm bu kadınların ortak bir yanı var. Onlar gerçek mücadeleci, çalışkan ve bugünkü örnekleri ilham verici.


8 Mart kadınlar günü yaklaşırken, hikayeleri ilham verebilecek güçlü kadın zirveleride gerçekleşmeye başladı.

4 mart 2021 Perşembe günü, Turkuvaz Medya Grubu’nun yeni devasa binasında Sabah Gazetesi tarafından düzenlenen, “Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları” zirvesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan online ve video katılımıyla gerçekleşti.

Siyasetde, iş hayatında, sporda ve sanatda kadın panellerinde rol model kadınlarımız ilham verici öykülerini sundular. 

‘Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları Zirvesi’ Sabah&Daily Sabah Yazılı Medya, İcra Kurulu Üyesi Reklam Genel Müdürü Ceyda Uzman’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan 2023 hedefleri için atılan adımların gücünün kadınlardan geldiğini söyledi. ‘Siyasette Kadın’ paneline AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece katıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Türkiye, yakın zamanda yaptığı atılımlarla dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmuştur. Kazandığımız her başarı, ülkemizi hak ettiği konuma yaklaştırıyor. Bu başarıda, bilhassa kadınlarımıza çok şey borçluyuz. 2023 yılı hedeflerimize ilerlerken, kararlı adımlarımızın gücü de, yine kadınlarımızdan geliyor. Bugün, bu zirveye katılan ve birbirinden harika işlere imza atan kadınlarımız, hepimiz için sonsuz bir ilham kaynağıdır. Yaptıkları işler, gelecek güzel günlerin teminatıdır” dedi.Siyasetden,iş hayatından spora,sanata kadar her alanda kadın gücünün varlığını sürdürdürdüğünü özetledi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Eximbank aracılığıyla kadın ve genç girişimcilere 2020 yılında toplam 822 bin dolar kredi verildiğini ve sevk öncesi ihracat kredisi döviz kredilerinde 25 baz puan indirim uygulandığını,. e-ticaret.gov.tr adresinden erişilebilen Elektronik Ticaret Bilgi Platformu ve E-Ticaret Akademisi’nin de vatandaşlara ve kadın girişimcilere katkı sağladığını, E-ticaret akademisindeki bu eğitimlerden bugüne kadar 42 bin üzerinde kullanıcının faydalandığını söyledi.

Pekcan, “KOOP-DES kooperatiflere finansman desteği sağlıyoruz. Bu Program kapsamında 2020 yılında faaliyet gösteren 139 kadın kooperatifinin 149 projesine; 14 milyon 500 bin verdik”dedi kadınlar için yaptıkları destekleri açıkladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk “Kadınların kooperatif yoluyla güçlendirmesi için yeni proje hazırlığımız var. Bu yıl başlanacak projeyle hem kurum kapasitesi güçlendirilecek hem de eğitim ve danışmanlık hizmetleri artırılacak” dedi. 

Kadınların eğitimden sağlığa istihdama her alanda ayrımcılığa uğramaması ve karar alma mekanizmalarına katılımı için çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Selçuk, pandemi döneminde özellikle sağlık alanında kadınların genel sağlık sigortası sistemi sayesinde hizmetlere erişim imkanlarını geliştirdiklerini dile getirdi. 

Siyaset panelinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,  “Ben mühendisim. Üniversite sonrasında özel sektöre girdim ve çalışma hayatımın 15’inci yılında yani 2001’de Türkiye’de büyük bir kriz yaşandı. 1994 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın İBB Başkanı olduğu dönemde eşimle birlikte sandık müşahitliği yapmıştık. O zamanlarda Türkiye’nin ancak İstanbul gibi yönetilirse normalleşeceğini düşündük ve Ak Parti’nin kurucuları arasında yer aldık. Ülke doğru yönetilsin ve bizim de çorbada tuzumuz olsun istedik. Vekil olma sürecinde de Büyükşehir Belediye Başkanı olma sürecinde de büyük bir dirençle karşılaştım. Kadından vekil olmaz dendi. Aslında korkunç bir önyargı ile buralara geldik. Toplumda büyük bir zihinsel değişim yaşandı” dedi. 

‘Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları Zirvesi’nin ‘İş Hayatında Kadın’ konulu ikinci paneli Sabah Gazetesi Ekonomi Müdür Yardımcısı Dilek Güngör moderatörlüğünde gerçekleştirildi. 

, “36 ilimizden 9 bin ürünü olan üretici ve girişimci kadınların ürünleri sitemizde. Bu siteyi kurarken sadece Türkiye içinde üretim yapalım, üretimi Türkiye’de buluşturalım diye yola çıkmadık. Ürünler zaman içinde yurtdışında da tüketiciyle bulaşabilsin istedik. Mart ayı bitmeden yurtdışından da tüketicilere Türk kadınlarımızın ürünlerinin satış platformu haline gelmiş olacağız” dedi.  

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Kütahya Porselen Yönetim Kurlu Başkanı Sema Güral Sürmeli, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ ve 

Opet Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk de online katıldığı Zirve’de kadınların biz varız şeklinde başarılarını anlatdılar.

Spor panelden sonra sanatda kadın panelinde  Ajda pekkan, Türkan Şoray, Sibel Can Muazzez Ersoy gibi isimler online mesajlar verdiler.

yilmazparlar@yahoo.com

kaynak- Parlar Medya

7 thoughts on “Güçlü Kadın”

Bir cevap yazın