Turizmin Başkenti Antalya’da düzenlenen Antalya Turizm Fuarı büyük bir başarıyla gerçekleşti. ATF21, 9 bin 843  turizm profesyonelini ağırladı. 20 ülkeden 2000   üst düzey acente yetkilisi Türk turizm profesyonelleri ile bir araya geldi.

 Fuar, acentelerden ve turizm endüstrisinden tam not aldı.  13 farklı temanın işlendiği 50 turizm uzmanının yer aldığı workshop analizleriyle  fuar sektöre  2022 yılı için yol haritası çizdi. İnovatif bakış açısıyla çıtasını yukarılara taşıyan ve başarısını kanıtlayan Antalya Turizm Fuarı, 2022 yılında minimum 10 Milyar Dolar’ın üzerinde hacim yaratacak kurumlara ev sahipliği yaptı. 27-28 ekim 2021 tarihlerinde gerçekleşen Antalya Turizm Fuarı, bu organizasyonu ile tüm hazırlık aşamalarıyla birlikte 10 Milyon Dolar’ın üzerinde Antalya ekonomisine katkı sağladı.

27-28 Ekim 2021 tarihlerinde ANFAŞ’ta gerçekleşen ATF21, birbirinden değerli konukları da ağırladı. Fuara, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Rusya Federasyonu, Dağıstan Cumhuriyeti Turizm ve Halk Sanatları Bakanı Emin Merdanov, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, İsveç İstanbul Başkonsolosu Peter Ericson, Fethiye Ticaret Odası Başkanı Osman Çıralı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Heyeti, Azerbaycan Otelciler Birliği, G.P.T.A Başkanı Osman Benzer, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Kuk, Fethiye Belediyesi 

Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli, Irak Büyükelçiliği, Rusya Büyükelçiliği, Ukrayna Seyahat Acenteleri Birliği, Azerbaycan Turizm Konsülü, TÜRSAB Başkan Yardımcısı Ali Bilir, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, SAYD Başkanı Mehmet Gem, TEYAD Başkanı Oktay Arı, Alternatif Turizm Derneği Başkanı Cem karaca, POYD Başkanı Ülkay Atmaca,  Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, ALTİD Başkanı  Burhan Sili, ALTAV ve ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, TÜROYD Yönetim Kurulu Üyeleri, OSMED Başkanı Murat Arıcı ve başta Antalya olmak üzere Konya ve Fethiye gibi STK Başkanları katıldı. Fuarın bu yıl ki partner ülkesi ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti oldu.

SEKTÖRDEN FUARA BÜYÜK ÖVGÜ

Açılış konuşmasında Vali Ersin Yazıcı’nın “Antalya Turizm Fuarı Antalya’ya çok yakıştı” sözleriyle övgü alan ATF21, yerel yönetimler ve sektörün önemli aktörleri tarafından takdir  aldı. Fuar, iki gün boyunca yarattığı iş birliği ve görüşmelerle hem Antalya hem Türk turizminin tanıtımına önemli bir katkı sağladı.

ALMANYA’DAN ATF21 İÇİN SELÇUK MERAL’E ÖDÜL

Ulusal ve uluslararası basının da büyük ilgi gösterdiği fuarda 22 yıldır turizm tanıtım filmlerine ve turizm ile ilgili olağan üstü fikirlere verilen Altın Şehir Kapısı Ödülü bu kez de Antalya Turizm Fuarı için    verildi. Almanya Altın Şehir Kapısı (Golden City Gate) Ödülü GMT Fuarcılık ve GM Center Kurucusu Selçuk Meral’e fuarın ilk günü takdim edildi. 

YERİNDE PAZARLAMA SUNDU

İlki 2019’da gerçekleşen ve Covid-19’un zor şartlarına rağmen 2020 ve sonrasında 2021 Nisan’da düzenlenen Antalya Turizm Fuarı, 27- 28 Ekim 2021 tarihlerinde birebir iş görüşmeleri, workshopları, panelleri, fotoğraf yarışması, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Opera ve Bale Genel Müdürlüğü işbirliği ile yaptığı 4. Murat Sergisi ve 20 den fazla ülkeden ( Azerbaycan, Belarus, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan, Rusya ve Tacikistan, Ukrayna Almanya, Polonya, Kosova, Macaristan, Bulgaristan,  Hollanda, İspanya, Letonya, Fransa, İngiltere, İran, Ürün, Katar, Dubai, Lübnan, Bahreyn, Kuveyt, KKTC )gelen 2000 seyahat acentesi ve turizm profesyoneline yerinde pazarlama imkanı sundu.

SELÇUK MERAL “TÜRKİYE TURİZMİ İÇİN YEPYENİ BİR ESER YARATTIK”

Her gün daha çok gelişerek ve büyüyerek yoluna emin adımlarla devam eden Antalya Turizm Fuarı -ATF,  Türk Turizminde  inovatif yapısıyla fark yarattı.  Türk Turizminin kalbi Antalya’da düzenlenen  fuar başarısını bu yıl pekiştirerek çıtasını yukarılara taşıdı. ATF21, sektörden büyük övgü alarak rüştünü ispatladı. Bu başarılı organizasyonun yaratıcısı, GMT Fuarcılık ve GM Center Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral: “Turizm Memleket meselesidir” mottosuyla yola çıktığımız ve turizm için Antalya’ya kazandırdığımız fuarda, bu yıl kararlı ve kesintisiz çalışmamızın sonucunda dünya ve Türkiye turizmi için yepyeni bir eser yarattık. Antalya Turizm Fuarı’na olan inancımıza sektörden yeni paydaşlarında katıldığını görmek bizleri motive ediyor. Büyük adımlarla başladığımız bu serüvende bize ilk dakikadan itibaren destek verenler ile birlikte büyüyen gücümüzle koşmaya hazırız.” dedi. 

MUHTEŞEM BİR GALA VE ÇILGIN BİR KAPANIŞ 

Antalya Turizm Fuarı 27 Ekim 2021 akşamı Nirvana Cosmopolitan’da düzenlediği gala ile dikkatleri üzerine topladı. Gece İconevent’in hazırlamış olduğu lazer şovu ve sıra dışı gösteriyle başladı. Sonrasında Gala da sahne alan Efes Bandosu geceye renk kattı. Amon Hotels’te gerçekleşen kapanış partisi Dünyaca Ünlü DJ Burak Yeter’in canlı performansı ile çılgın bir kapanış yaptı.

yilmazparlar@yahoo.com

8 thoughts on “ANTALYA TURİZM FUARI ANTALYA’YA ÇOK YAKIŞTI”
  1. … [Trackback]

    […] There you will find 26031 additional Information to that Topic: baskangazetesi.com/antalya-turizm-fuari-antalyaya-cok-yakisti/ […]

Bir cevap yazın