Diplomatlar Birliği ismi Diplomatların oluşturduğu anlamına gelir.

İddialara göre BDU içinde herhangi bir diplomat üye olmadığı, çeşitli meslek gruplarından üyelerin oluşturdukları… 

Diplomat uluslararası ilişkilerde doğrudan devletin temsilcisi olarak görev yapan kişiye denilmektedir. Diplomat ülke başkanları ve yönetimleri tarafından görevlendirilmiş olan temsilciler olarak da bilinmektedir. Diplomat olan bir kişi bulunduğu ülkede kendi ülkesini temsil eder. Bundan dolayı çok önemli ve prestijli bir meslektir.

İddialara göre, Dernek yönetim kurulu yetkililerinden birinin Diplomat Derneği adını kullanarak İstanbul Hava Limanı VIP salonundan Yurt dışına uçtuğu..

İddialara göre , BDU Diplomatlar Birliği Derneği Kıbrıs’ta etkinlik düzenlemeyi planlamışlar. Yine iddialara göre Yönetim Yetkilisi iki kişinin birkaç kez Kıbrıs’a gittikleri… Kıbrıs Merit Royal Hotelde düzenlenmesi planlanan etkinlikde çeşitli konaklama konusunda sponsor olması halinde Hotel Casinosuna yani kumarhanesine Kuveyt’li kumarbaz grup getirme vaatlerinde bulundukları iddia edilmektedir.

Kar gayesi gütmeyen Dernek whatsapp yazışmalarında tamamen iş konuları, iş yapmak istekleri yazışmaları iddia edilmektedir.

yilmazparlar@yahoo.com