2023 Şubat İTO Meclis Toplantısı

İstanbul İş Dünyasını ve Üyelerimizi, İTO Deprem Koordinasyon Merkezi İle Temasa Geçmeye Çağırıyorum…

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, 2023 yılı ikinci meclis toplantısında yaptığı konuşmasında; “Kahraman Maraş ve civarında gerçekleşen deprem on ilimizi vurdu. Yüreğimiz enkazın altında kaldı. Yüreğimizi yaktı.” dedi

Avdagiç Çağrıda Bulundu. “İstanbul iş dünyasını ve üyelerimizi, bütün gücüyle depremden zarar gören ve yardıma gereksinimi olan bölge halkımızla dayanışmaya, bu amaçla İTO Deprem Koordinasyon Merkezi ile temasa geçmeye çağırıyorum. 10 ilimizi tekrar hayata döndürmek için üzerimize düşen her türlü yardımı yapmaya devam edeceğiz”

İstanbul Ticaret Odası 2023 yılı ikinci meclis toplantısında, Gündem Deprem için yapılanlar hakkında bilgilendirme yapılırken, yapılacaklar hakkında, birlik beraberlik içerisinde yardımlaşmaya çağrı odaklı konuşmalarla geçti. 

Meclis Başkanı Dr. Erhan Erken açılış konuşması duygu yüklü ve toplumsal birlik beraberlik üzerineydi. 

Dr. Erhan Erken özetle; Depremle birlikde Devlet yoğun bir çalışma içine girdi. Odamızda teyakkuza geçti. Bizleri de birçok faaliyet içinde dahil ettiler. 

Valilik, odalar birliğimizle Beraber Ankara’yla koordineli olarak yardım şekli belirlenmeye çalışıldı. Organizasyon yapıldı. Arkadaşlar hepsi ciddi bir şekilde uğraşıyorlar. Meclis üyelerimiz de farklı farklı alanlarda bu faaliyetler içindeler.

Üyelerimizden, Kızılay’da olanlar, belediyelerde çalışanlar var. Kendileriyle görüştük herkes ucundan kenarından bir şekilde bir fayda sağlamaya çalışıyorlar.

Dünyada bugüne kadar görülen en büyük felaketlerden biri, tabii bu on ilimizde bundan sonra da hayat muhtemelen çok farklı olacak.

Bir karmaşa çıkmadan bu faaliyetlere nasıl organize edilebilir? Biz burada nerede olabiliriz? Buralarda belki çok ciddi bir faaliyet olmamız gerekiyor. Buna benzer şeyler yapıyorsunuz. Tabii önemli nokta burada yapılan işlerin Bireysel organizasyonlar dışında daha böyle işte devlet filan bu tür organizasyonu yapan kuruluşlar eliyle yapılması çok mantıklı görünüyor. Biz de zaten oda olarak, arkadaşlar böyle bir çerçeve içinde yapıyorlar. 

Büyük bir kirlilik var. Bunlara bence çok dikkat etmek lazım. Sürekli eleştiri filan. Hiç hoş olmuyor Çünkü bir felaket var. Bir yangın var. Onu kaldırmaya çalışılıyor, sürekli şöyle olmalı, böyle olmalı şeklinde beyanlar insanların motivasyonunu bozuyor. 

Çünkü pandemi zamanında da bunları çok gördük. Esasında icraatı düzgün yapacağız, şehrimizi sağlam yapacağız” dedikten sonra, İTO Başkanı Şekib Avdagiç’i kürsüye davet etdi

İnanıyoruz ki bir millet ancak hem kötü hem de iyi günlerde ortak idealler ortak hedeflerde tekrar başvurabilirse büyük bir toplum olabilir.

Avdagiç “İstanbul Ticaret Odamızın 2023 yılı ikinci meclis toplantısında konuşmamı yüreğimin altında Kahramanmaraş merkezli büyük bölgesel bekleme projesiyle başlamak zorundayım. 

Hepimizin izlediği gibi ülke olarak merkez üssü üstü Kahraman Maraş’ın Pazarcık ve ilave olmak üzere dünya deprem tarihinde görülmemiş bir şekilde çok kısa vadede iki büyük depremle sarsıldı.

Antep, Diyarbakır, Urfa, Malatya, Adıyaman, Adana, Hatay, Kilis, Osmaniye bütün milletvekili şehitlerimiz çok derinden etkilendi. 

Tabiri caizse yüreğimiz enkazın altında kaldı ayakları kesiştiği karşılaştığı Kahramanmaraş ve civarında gerçekleşen deprem on ilimizi vurdu yüreğimizi yaktı. 

Türkiye’nin yakın tarihine baktığım zaman tarihe baktığımız zaman bin dokuz yüz otuz dokuz Erzincan depreminden sonra en büyük deprem olmuştur. Maalesef şu anda bugünlerde yaşamaya devam ediyoruz Arama kurtarma çalışmalarını zor şartlar altında büyük bir fedakarlıkla orada çok geniş bir ekip yürütmeye çalışıyor.

Bizler Ticaret Odası olarak, İstanbul iş dünyası olarak depremle ilgili bilgiyi alır almaz insanımızın ve devletimizin organizasyonuna dahil olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Içinde bulunduğumuz olumsuz mevsim şartlarıyla beraber şu felaketten zarar görenlerin yaralarını mümkün olduğunca en kısa sürede saralım.

Inanıyoruz ki bir millet ancak hem kötü hem de iyi günlerde ortak idealler ortak hedeflerde tekrar başvurabilirse büyük bir toplum olabilir.

Avdagiç, “İTO olarak başlattığımız yardım kampanyasını İstanbul Valiliği ile eşgüdüm içinde hareket ederek ilk aşamada, acil ihtiyaç malzemelerinden oluşan 32 Tırı bölgeye gönderdik. Havayolu ile ayrıca 6 sevkiyat yaptık. 24 Tırlık sevkiyat da bugün yarın yola çıkacak” 

Oda üyelerinin yardımlarını kolayca ulaştırabilmeleri için Yeşilköy’de Atatürk Havaalanı THY Kargo binasında İTO Deprem Koordinasyon Merkezini kurduk.l Merkezi, 30 bin metrekarelik bir alanda 7/24 hizmet verecek şekilde organize ettik. Bir kez daha İstanbul iş dünyasını ve üyelerimizi, bütün gücüyle depremden zarar gören ve yardıma gereksinimi olan bölge halkımızla dayanışmaya, bu amaçla İTO Deprem Koordinasyon Merkezi ile temasa geçmeye çağırıyorum. 10 ilimizi tekrar hayata döndürmek için üzerimize düşen her türlü yardımı yapmaya devam edeceğiz..”dedi

Ayrıca Meclis üyeleride Komite adına Deprem ile görüşlerini bildirdiler

yilmazparlar@yahoo.com