Balıkesir için Mecburi istikamet Turizm Destinasyonu olmak…

Balıkesir Gastronomi Turizme Yöneldi

Gastronomi, seyahat destinasyonu seçerken bir destinasyonun kültürünü ve yaşam tarzını tanımak için vazgeçilmez bir unsurdur. Öncü rol oynar

Bireysel düzeyde, kültürlerimizin yemeklerini yiyerek büyüyoruz. Bir nesilden diğerine aktarılan geleneksel mutfak, aynı zamanda kültürel kimliğin bir ifadesi olarak da işlev görür. Önemli Ticaret hacmi yaratmasının yanında kültürel ilişkilerimizi genişletmek ve olumlu imaj yaratmak tüm kapıları açan anahtardır.

Balıkesir  Kahvaltı

Türkiye gastronomik zenginliğini deneyimleme ve kahvaltılarında sayısız Türk ürün ve yemeklerini tatma şansı vermeyi amaçlayan Balıkesir ‘Türk mutfağı’ ile Türk gastronomi destinasyonlarına yansıyan birçok yerel mutfağın birleşimidir. 

Bu doğrultuda, Balıkesir destinasyonun özgünlüğüne katkıda bulunmak adına Çok Başarılı Uluslararası Kahvaltı festivaline imza atdı.

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Balıkesir Aşçılar ve Pastacılar Derneği ile Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Birliği iş birliğinde düzenlenen festivalde Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, “Balıkesir turizm şehri olma yoluna çıktı. Bunun bileşenleri çok geniş bir alana yayılıyor. Gastronomi de bunlardan belki de en güçlü olanı. Bu konuda güçlüyüz. Gücümüzü göstermek istiyoruz. Balıkesir bu festivalle artık ben de bu sahada varım diyor. Şehrimize, turizm ve gastronomi sektörüne hayırlı olsun” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Bu memleketin ürünleri, tarladan direkt sofraya gelir. Gastronomi şehirleri bu bütünselliği sağladığı için ortaya güzel lezzetler çıkarıyorlar. Balıkesir de artık bu zenginliğini ve iddiasını ortaya koyuyor. Dağlarından bal, ovalarından yağ akan şehir derken Kazdağları ve Madra Dağı’nı işaret ediyoruz. Şehrimizin her bir karışından bereket fışkırıyor. Endemik bitkilerden zeytine, ayçiçeğinden susamına, baharatlarından balına kadar her şey yetişiyor ve oluyor. Balıkesir olarak esenlik ve sağlık turizmindeki potansiyelimiz ile Avrupa’nın Seçkin Destinasyonu seçildik. Gastronomi şehri olma yolunda birçok çalışma gerçekleştirdik. Sahilleri, Kuş Cenneti, termalleri ve tüm ilçeleriyle Balıkesir, 365 gün misafirlerini bekliyor” şeklinde Turizm Destinasyonu olma adaklı olduklarını vurguladı

Balıkesirli ünlü oyuncu ve sunucu İlker Ayrık’ın sunumuyla açılışı gerçekleşen festivale Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz yanı sıra  Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Abdullah Güç,  BAÜN Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Ticaret Borsası Başkanı Ersin Erdoğmuş, Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Onursal Başkanı Mahmut Dolmacı, Türkiye Aşçılar ve Pastacılar  Birliği Balıkesir Temsilcisi Levent Kaynak, TÜRSAP Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya, Çanakkale-Körfez Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, İsviçre Büyükelçisi Mr.Jean-Daniel Ruch ve Eşi Mrs. Marie Girod Ruch, Malta Büyükelçisi Dr.Theresa Cutajar,

Letonya Büyükelçisi Peteris Vaivars ve Eşi Mrs Rina Okumura Vaivara, Moğolistan Büyükelçisi Munkhbayar Gombosuren ve Eşi Mrs.Uyanga Ganboid, Arnavutluk Büyükelçisi Kastriot ROBO ve Eşi Mrs.Teuta Robo,

Hırvatistan Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic, Bosna Hersek Müsteşar Mrs.Dragana Andelic ve Eşi Mr.Branislav Andelic, Hollanda İstanbul Başkonsolosu Arjen Uijterlinde ve Eşi Josine Vonhoff, İlçe Belediye Başkanları, Parti ilçe Başkanları, temsilcileri STK Başkanları, temsilcileri çok sayıda yerli yabancı misafirler katıldı.

Standlar Gezildi. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney ve bazı İlçe Belediye Başkanları Büyük bir olgunluk ve örnek alınabilecek, son derece içten samimi olarak hizmet sergileyerek, Balıkesir sevdalısı olarak standlarda ikramları kendi ellerinden vatandaşlarına sundular. 

yilmazparlar@yahoo.com

Balıkesir Uluslararası Kahvaltı festivali

4 thoughts on “Balıkesir Uluslararası Kahvaltı festivali”
  1. … [Trackback]

    […] Here you will find 60811 more Info to that Topic: baskangazetesi.com/balikesir-uluslararasi-kahvalti-festivali/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Info to that Topic: baskangazetesi.com/balikesir-uluslararasi-kahvalti-festivali/ […]

  3. … [Trackback]

    […] Information to that Topic: baskangazetesi.com/balikesir-uluslararasi-kahvalti-festivali/ […]

  4. … [Trackback]

    […] Information on that Topic: baskangazetesi.com/balikesir-uluslararasi-kahvalti-festivali/ […]

Bir cevap yazın