Yoksa Demokrasi gereği vicdani iç sese kulak vererek hür özgür irade mi kullandı?

“Türkiye 5 Yıl kaybetdi” demesiyle Türkiye bekası gereği biyoetik davranış mı gösterdi…

Programa konuk olarak katıldığı, bir televizyon kanalında 2018 seçimlerinde geçmiş dönem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Başkanlık adayı söz konusu edildilği konuda çalışma içerisinde olduğu sorusu üzerine; çalışmanın merkezinde olduğu anlamındaki sözü, bir gazetede İhanet olarak değerlendirilmesi, aslında iftira niteliğinde iddiadır. Kasıtlı ve asılsız suç yüklemedir, kara çalmadır.

Zamanında bilinmesi sakıncalı görülen, bitkin konu haline gelen gerçeği saklamaktan vazgeçip açık yüreklilikle açıklaması veya açıklanmaması göreceli olarak değerlendirebilir. Gizli kapılar arkasında olmasını isteyenler veya şeffaflık isteyenler olabilir.

Ancak bu gazeteci arkadaşımızın ahlaki argümanı analiz etme, formüle etme, kasıtlı girişimi, yargılaması, ağır kelime kullanması tüm Dünya basınından kırık not olur.

Nitekim en gözde yerli yabancı pek çok medya tarafından sadece haber kısmı aktarılmıştır. Bir yargılama yapmamışlardır. Doğrusuda budur.

Sözcük anlamına bakıldığında, ihanet, hıyanet, hain aynı kefede bulunan kelimelerdir. Kutsal sayılan şeylere el uzatma, kötülük etme veya karşı davranma ifadeleridir.

İhanet dar tanımlanmasına rağmen öfke için yaygın olarak kullanılır. Terimi bu kadar yersiz bir şekilde kullanmak insanları itibarsızlaşmaya çalışmak basının görevi değildir. Nasıl kullanılmasına dikkat etmek gereklidir. Nefret söylemi ve damgalama basın mensubuna yakışmaz.

Ancak bu bir başkanlık seçimi ve bir partiye değil bir kişiye oy veriliyor. Başkanlık seçimi kişisel bir seçimdir. Kişi ve görüşleri başkan seçilir.

Bazen insanlar, kıstırılması çok zor olan kökleşmiş görüşlere sahiptir. Başka bir partinin bir üyesinin başka bir partinin temsilcisini desteklemesi veya onun ifadelerini takip etmesi, lobicilik yapması partiden ayrılması veya parti içinde başka bir adayı desteklemesi fenomen değildir

Pek çok ülkelerde parti değiştirmek yaygın bir siyasi davranıştır. Bir başkasının saflarına katılmak için partisinden ayrılan tanınmış çok sayıda politikacılar vardır.

Seçim yaklaştıkça başkanlık oyu daha büyüleyici hale geliyor. En büyüleyici olanı, yandaşların koşuşturmasıdır.

Oysaki Babacan Aynı parti kuruluşunda kilit isim olan Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı yapmış kaliteli alternatif Abdullah Gül için çalışmada bulunmuş.

Zamanında, Abdullah Gül’ün , Parti başkanlık adayı olarak Necmettin Erbakan’ın karşısında medeni cesaret göstererek aday olması çeşitli ithamlara maruz kaldğında benzersiz sakin uslubuyla “Ben böyle düşünmüyorum, demokrasinin gereği iyi işleyişi göstergesi anlamında aday oluyorum dediği gibi,  Alternatif ile gelen aday kişilerin kendilerini sorgulama fırsatı verdiği kadar halka seçme tercih şansı verir. Hizmetin verimliliği artar. 

yilmazparlar@yahoo.com

8 thoughts on “Ali Babacan İhanet mi Etdi?”

Bir cevap yazın